Kretív Ötletek Tárháza

Kubu házilag I.

Láttam már párszor a neten a receptjét, de sosem néztem meg alaposabban. Aztán a minap a nagy melegben fejemre nőttek a fonnyadt gyümölcsök, amiknek még kutya bajuk de már tuti nem eszi meg senki. Szóval elkezdtem agyalni mi legyen velük, arra nem volt elég egyik sem, hogy befőzzem. Szóval valami egyveleg kellett és szerencsémre újra elém került a házi kubu recept. Igazándiból a recepthez semmi köze nem volt annak amit végül csináltam, de jó ötletül szolgált.

index

Fogtam 4 kerek végű (ami kerek az édes!) répát, megpucoltam és odatettem főni egy kis vízben. Mikor már puhulni kezdett gyorsan megpucoltam, kimagoztam és mellé dobtam 4 almát. Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje és mellé tettem kb. 20 szem citrompótlót. Egyszerre lettek kész. Botmixerrel összepürésítettem, ment bele 4 fonnyadt banán, 13 szem apróbb, jó puha sárgabarack (nem pucoltam meg) és ízlés szerint cukor, nálunk kb. 15-20 dkg ment bele, aztán addig öntöttem fel vízzel amíg megfelelő nem lett számunkra az állaga. Ekkor még negyed órát rotyogtattam, aztán hagytam kihűlni, átszűrtem (ez nem lenne muszáj de Viharnak nem tetszett, hogy túl rostos volt), ami sűrűje lejött eltettem valami sütihez, a többit meg üvegekbe töltöttem és irány a hűtő. 4 liter lett a végeredmény és nekem nagyon ízlett. Sajnos Mókit (2 és 3/4) nem tudtam rávenni a fogyasztására, de ez nem meglepő, a gyerekek mindig ráéreznek mi az amivel sokat foglalkozunk, hogy megegyék/megigyák és az nekik tuti nem kell 😛

(Foto: Sxc)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!